cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PALMARS DEL MECAL 2009

Ledici daquest any del Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, ha finalitzt aquest diumenge 5 d'abril. Els espectadors han gaudit amb una variada mostra de curtmetratges de ms de 30 pasos diferents durant els deu dies de projeccions. Aquest diumenge es van portar a terme les ltimes sessions, entre les quals va destacar la dedicada a Premis 2009, que fa un reps als curtmetratges guanyadors daquest any.

El jurat de la Secci Internacional ha estat format aquest any per Olivier Robyns, responsable de la coordinaci de festivals a lorganisme belga Big Family, Malgorzata Janczak, Gestora de Projectes a lInstitut de Cinema Polons i Jordi Boixaderas, actor i doblador catal. Per altra banda, el jurat de la Secci Obliqua estava constitut per Luka Beni, director artstic del Tabor Film Festival, Jan Komasa, realitzador polons de gran prestigi i Ramon Mill, realitzador audiovisual i fotgraf.

Els premis van ser entregats en una cerimnia que es va dur a terme el dissabte a la tarda. El Premi Filmin al Millor Curtmetratge Internacional (dotat amb 1.500 euros) va ser per al curtmetratge Cairn, de Hanne Larsen (Noruega). El Premi al Millor Curtmetratge de la Secci Obliqua (dotat amb 1.000 euros) va recaure en el curtmetratge australi Chainsaw, del realitzador Dennis Tupicoff. El jurat Obliqua va atorgar tamb una menci especial a Next Floor, del canadenc Denis Villeneuve. El Premi Technicolor al Millor Curtmetratge Espanyol (premiat amb el revelat de 1.000 metres de pellcula) va anar a parar a la pea Mama, dAndrs Muschietti, mentre que el Premi Fuji a la Millor Fotografia de Producci Espanyola (dotat amb 1.000 metres de pellcula Fuji) va ser atorgat a Lucas Figueroa, pel curtmetratge Porque hay cosas que nunca se olvidan.

Com a novetat daquesta edici es va constituir un Jurat Jove, format por Diogo Pereira, Olivia Batista y Francesc Bordonau, que va decidir atorgar el Premi al Millor Curtmetratge Obliqua a la pea francesa Tony Zoreil, del realitzador Valentin Potier, i fer una menci especial a Danse macabre, obra del director canadenc Pedro Pires.

Per la seva banda, el pblic assistent al festival va decidir el Premi al Millor Curtmetratge Documental, que va recaure en Zietek, curtmetratge polons realitzat per Bartosz Blaschke.

Finalment, cal recordar que el Premi Vueling al Millor Curtmetratge de la secci Mecal On-Board, dotat amb un any de vols gratuts amb la companyia per al realitzador, es lliurar el proper dimarts 6 dabril.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del curtmetratge Cairn

lectures: 2073

Redacci

6 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small