cinema catal� . caT
Notícies anteriors
111 TREBALLS COMPETIRAN EN LA SEGONA EDICI DEL FIC-CAT A RODA DE BER

El passat 1 dabril va finalitzar el termini de presentaci de produccions audiovisuals de les categories estndard del FIC-CAT Festival Internacional de Curtmetratges en Catal- que tindr lloc a Roda de Ber els dies 28, 29, 30 i 31 de maig.

El Festival compta enguany amb una participaci ms elevada que en la primera edici, ja que shan rebut un total de 111 creacions vers les 76 de lany passat.

Daquests 111 treballs, 50 pertanyen a la categoria curtmetratge (6 sn animacions i 44 ficcions i/o videocreacions); 26 sn videoclips, 25 documentals i 10 realitzacions de centres educatius.

Els treballs han arribat de Catalunya, del Pas Valenci, de les Illes Balears, de Madrid, de la Catalunya Nord, de Frana i dHolanda.

Cal destacar lalta qualitat tcnica dels treballs rebuts, entre ells shi troben unes quantes realitzacions molt innovadores i arriscades. En els curtmetratges, el gnere ms usual s el drama de contingut social i les relacions de parella; les temtiques dels documentals sn molt mplies. Pel que fa als videoclips, destaquen per la seva originalitat visual i pels ritmes i les propostes musicals ben variades.

Els treballs dels centres educatius corresponen a alumnat de primria, dESO i de Batxillerat. Shan presentat 7 ficcions, 2 animacions i 1 documental.

Enguany, el FIC-CAT i la Coordinaci Territorial de Joventut a Tarragona han dut a terme uns tallers de creaci audiovisual per a lalumnat dels centres deducaci de la demarcaci de Tarragona que ho van sollicitar. En total shan realitzat 21 tallers de pixellaci que es podran veure en el marc del Festival.

A partir dara, la tasca del comit organitzador s visionar tots els materials que han arribat i seleccionar els treballs de ms qualitat, i que seran els que, finalment, es podran veure en les diferents sessions de projecci que es programaran entre el 28 i el 31 de maig al Casino Municipal de Roda de Ber.

De tots aquests treballs seleccionats, el Jurat que ja ha estat designat- decidir quins sn els que mereixen el premi de cada modalitat. Tot i aix, els espectadors i espectadores que assisteixin a les projeccions decidiran, amb el seu vot, quin s el millor treball. Entre tots els espectadors tindr lloc el sorteig dun viatge de cap de setmana per a dues persones.

A partir del 19 dabril es donaran a conixer mitjanant el web del festival: http://www.fic-cat.cat/ els treballs seleccionats de cada modalitat.

Cal recordar que continuen obertes les inscripcions per a les modalitats JOVE 48 HORES (fins el 14 de maig) i JOVE ON-LINE (fins el 17 de maig).

El FIC-CAT sest consolidant com a festival de Curtmetratges, el tret diferencial s que noms accepta creacions en llengua catalana.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1489

Redacci

7 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small