cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA EL FRASCO, DE L'ARGENT ALBERTO LECCHI TRIOMFA A LA 15A MOSTRA DE LLEIDA AMB TRES GUARDONS

El jurat de la Secci Oficial de la 15ena Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida presidit pel director colombi Sergio Cabrera va afavorir la pellcula El frasco de largent Alberto Lecchi amb dos guardons. Aquesta previsible i fcil cinta de to tendre i melindrs sobre la histria damor entre un solitari, callat i autista xofer dautocar i una mestra descola rural que sha de fer una anlisi dorina va rebre el premi a la millor actriu per la seva principal protagonista femenina Leticia Bredice i el inexplicable i inaudit premi al millor gui per Pablo Solarz ple de tpics, llocs comuns i girs habituals. Un tercer guard arrodonia el triomf de la pellcula argentina confirmant, per si havia algun dubte, la progressiva involuci dels sempre respectables gustos del pblic al premiar amb els seus vots aquesta reconfortant, amable, reparadora i feli cinta dAlberto Lecchi.

Per la millor pellcula del festival per decisi del jurat va ser Desierto adentro del mexic Roberto Pla. El segon llargmetratge del realitzador de la multipremiada La zona explica la histria del jove Aureliano que retrata en retaules religiosos la seva famlia mentre el pare vol construir una esglsia per aconseguir el perd de Du ja que considera que els seus fills seran castigats pels pecats que ha coms. El guard al millor director va ser pel xil Andrs Wood grcies a la seva pellcula feta amb coproducci amb Espanya La buena vida, acabada daterrar a les nostres cartelleres, que explica en format dhistries creuades la vida de quatre personatges a la megalpolis de Santiago de Xile que obtindran precisament all que no cercaven. Com a millor actor principal es va triar la feina del veter actor Antonio Taco Larreta en el darrer llargmetratge de largent Carlos Sorn, la extremadament austera, lenta i elegaca La ventana. Aquesta cinta, tamb amb coproducci espanyola, ofereix novament una histria mnima protagonitzada aquesta vegada per un avi malalt postrat al llit que ha de rebre la visita del seu fill i de la jove desprs de molts anys sense veures rodada a un ritme lent i mors.

Pel que fa a la millor pera prima es va premiar a la irnica, crtica i de desencisadora melancolia coproducci argentina-italiana-uruguaiana El artista dels directors Gastn Duprat i Mariano Cohn. En aquest brillant debut cinematogrfic fet a quatre mans construt prcticament sota el punt de vista duna obra pictrica que roman invisible a lespectador es relata la histria dun callat i gris infermer de geritric convertit en impostor al utilitzar en benefici propi lobra abstracta dun inesperat i talents vell arraconat en linternat. I pel que fa a la secci de documentals, el jurat presidit pel documentalista Juan Millares, va premiar com a millor treball el documental mexic Intimidades entre Shakespeare y Vctor Hugo de Yulene Olaizola mentre que Corazn de fbrica dels argentins Virna Molina i Ernesto Ardito obtenia una menci del jurat.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film El frasco


lectures: 1451

Joan Millaret Valls

8 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small