cinema catal� . caT
Notícies anteriors
L'ACADMIA DEL CINEMA CATAL I LA FILMOTECA DE CATALUNYA HOMENATGEN RAMON MARTOS, D'IMAGE FILM EN UN ACTE CONJUNT

Amb motiu de la jubilaci de Ramon Martos, director general del laboratori cinematogrfic Image Film, lAcadmia del Cinema Catal i la Filmoteca de Catalunya retran un homenatge conjunt a aquest respectat professional en un acte al que han estat convocats tots els estaments professionals del sector cinematogrfic.

Tot i que poc conegut fora daquest mbit, Ramon Martos ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la histria del cine catal dels ltims anys, des que va comenar la seva trajectria el 1972 com a aprenent detalonador al laboratori Fotofilm Barcelona, actualment desaparegut.

Tres anys ms tard, el 1975 es convertia en cap detalonatge i el 1977 en cap de laboratori. El 1989 va ser pioner a l'Estat en la introducci de tecnologies videogrfiques a lactivitat del laboratori. Lany 1997, en qualitat de director general, va inaugurar juntament amb el Grup En Efecto el nou laboratori Image Film, que va omplir el buit deixat per la fallida de Fotofilm i Cinematiraje Riera, assegurant la supervivncia dun servei essencial per a la indstria de producci cinematogrfica a Catalunya, que altrament hauria quedat seriosament condicionada. Desprs ser pioner, el 1999, en la introducci de tecnologies digitals aplicades a la imatge, Image Film va passar a ser propietat de la multinacional Deluxe lany 2002. El 2005 es van inaugurar una unitat de tiratge de cpies dalta velocitat, que s de referncia a tota Europa. Ms enll de la seva significaci estrictament industrial, Martos ha donat mostres repetides del seu comproms amb el cinema com art i com a factor de cohesi social, ha collaborat activament amb la Filmoteca en nombroses activitats de preservaci i restauraci, poc o gens rendibles comercialment, i va donar el seu suport immediat a la creaci de lAcadmia del Cinema Catal, de la que s membre de ple dret des dels seus inicis.

Lacte dhomenatge, que tindr lloc a la sala de projeccions de la Filmoteca el 16 dabril a les 19:30, consistir a la celebraci duna taula rodona presidida per Roc Villas, director de la Filmoteca, i integrada per Llus Valent, secretari de lAcadmia del Cinema Catal, Toms Pladevall, director de fotografia, i el propi Ramon Martos.

A continuaci tindr lloc la projecci de Verd Madur (Siega Verde, Rafael Gil, 1960), una de les restauracions ms recents, i de resultats ms brillants, que dirigida per Toms Pladevall ha estat portada a terme per Martos, al front dImage Film.

Ms informaci: :http://www.gencat.cat/cultura/icic/filmoteca

Notcies - Cinema Catal . NET
Ramon Martos, quan va rebre la Maria del Festival de Sitges

lectures: 1718

Redacci

14 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

ben merescut!
Ramis15-04-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small