cinema catal� . caT
Notícies anteriors
QUINQUIS DELS 80. CINEMA, PREMSA I CARRER

El Centre de Cultura Contempornia de Barcelona presenta, del 25 de maig al 6 de setembre de 2009, lexposici Quinquis dels 80. Cinema, premsa i carrer, comissariada per Amanda Cuesta i Mery Cuesta.

El punt de partida de lexposici Quinquis dels 80 s la figura del quinqui encunyada pel cinema de delinqncia juvenil que va viure el seu moment desplendor a lEspanya dentre el 1978 i el 1985.

Lanomenat cinema quinqui comporta una particular i intricada relaci de retroalimentaci amb la premsa sensacionalista de lpoca, per a ms actua com a reflex fidel de les transformacions urbanstiques, socials, poltiques i econmiques que van assolar el pas en aquell perode. Els codis de representaci de la delinqncia juvenil del cinema quinqui han perviscut fins a lactualitat de tal manera que lestereotip del quinqui, sotms a un procs destetitzaci, continua avui exercint una fascinaci desfermada.

El gruix dels elements expositius de Quinquis dels 80 estar bsicament constitut per muntatges audiovisuals daquestes pellcules acompanyats per material contextualitzador molt divers: documentals dpoca, retalls de premsa, fotografies, cmics, vinils, cassets, objectes originals, psters, fotocroms, plnols urbanstics, etc.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1462

Redacci

17 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

t bona pinta!
Josep M.20-04-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small