cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL FICMA, UN FESTIVAL DE CINEMA NECESSARI I COMPROMS QUE PLANTA CARA A LA CRISI AMB 95 FILMS EN LA SEVA 16A EDICI

El Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient s el festival amb ms edicions celebrades com a esdeveniment que uneix cinema i medi ambient convertint-se en tot un referent (s membre fundador de lEFFN Environmental Film Festival Network) per donar a conixer les ultimes produccions cinematogrfiques que parlin sobre el nostre planeta, ls i el mal s que fem dell i sobre totes les coses: les persones.

El Medi Ambient es un DRET HUM. Aquesta ha estat la consigna durant els 16 anys daquest festival necessari i comproms amb les causes socials i medi ambientals.

Es tracta duna edici amb molta fora i amb ms de 95 projeccions i convidats dexcepci com els responsables del Festival Sundance i el Redford Center Preserve per presentar la seva instituci amb les estrenes europees dels seus films: Fighting Goliath i The Unforeseen, produccions impulsades per Robert Redford i la seva factoria.

Com en anteriors edicions, Hollywood estar present amb una representant bandera que apadrinar el FICMA i es suma a daltres estrelles com: Goldie Hawn, Martin Sheen i Daryl Hannah, que han donat suport, han apadrinat i han reconegut el festival. Lactriu Daphne Zuiga (coneguda per protagonitzar series com Melrose Place o One Tree Hill, Space Balls entre daltres) inaugurar el festival per parlar sobre la Justcia Mediambiental i com aquesta afecta a la nostra salut i alimentaci.

Una Secci Competitiva pel Sol DOr al millor Documental Internacional, Millor Documental Nacional i Curtmetratge (ficci i animaci) de ms de 30 pasos del mn son leix vertebral del Festival que es podr veure en el Teatre Modern del Prat de Llobregat aportant les visions i els registres ms actuals de lestat del nostre planeta vist des dptiques tan diferents com sn els gneres documental, ficci i animaci.

Les ja clssiques Seccions Premieres (estrenes mundials, europees i nacionals fora de competici) i la Secci Campana (pensada per un pblic infantil) ens presenten temes com laventura i el canvi climtic. Dramtics amb la natura com a conflicte entre progrs , especulaci i condici humana amb lestrena de Gigantes de Valds un film argent ens posa en primera lnia duna de les principals reserves mundials de la biosfera i lespeculaci, un conflicte dinteressos amb un final carregat democi i drama.

Entre les estrenes ms destacades daquesta 16 edici del festival, dues nominacions a lOscar: The Garden un documental que aborda la vida en una comunitat de grangers que amb terra morta han desenvolupat un espai de producci sostenible i Trouble The Water la resistncia duna famlia a l'hurac Katrina.

The Unforeseen s un film amb la participaci de Robert Redford i Willie Nelson, entre daltres, que explica com viure a merc dels recursos naturals. Daquesta factoria tamb surt Fighting Goliath, totes elles estrenes europees.

Entre altres novetats destaquen les noves seccions i sales: FOCUS INTERNACIONAL, que engloba una visi actual de lestat de salut del nostre planeta i els seus pobles amb les finestres: FOCUS POBLES I MEDI AMBIENT I FOCUS SALUT I MEDI AMBIENT que es projectaran a les sales Triangle i Diagonal Mar del FNAC, sala on es projectar i es celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de Juny amb lestrena mundial i simultnea en tot el planeta de HOME un espectacular film llargmetratge produt per Jean Luc Besson i dirigit per Yann Arthus Bertrand.

Un dels plats forts del Festival s lestrena del primer film escrit, produt i narrat per la polifactica i espectacular cantant i actriu Madonna: I AM BECAUSE WE ARE un imponent film documental que es pot resumir en el missatge de la prpia Madonna: "des del moment que vaig comenar el meu treball en nom dun mili dorfes de Malawi, la gent em preguntava: perqu Malawi? I jo responc Malawi em va escollir a mi. s un dels pasos ms bonics del mn, per tristement es tamb un dels ms pobres, que passa ms gana, que t ms sequia. La pobresa s extrema i les malalties com la SIDA, el paludisme i la tuberculosis estan a lordre del dia. Tot podria estar tractat amb la deguda inversi en salut i educaci, si es fes.

Per tancar les diferents ofertes del FICMA (Festival de Cinema del Medi Ambient) curtmetratges nacionals i internacionals, animacions i ficcions que es projectaran a laire lliure (cinema a la fresca) en lArtes del Prat de LLobregat, entre la que destaquem la divertida proposta dIsabella Rosellini amb el seu Green Porno.

Les grans cadenes i factories de producci televisiva com NATIONAL GEOGRAPHIC, DISCOVERY CHANNEL, TELEVISI DE CATALUNYA i ODISEA es donaran tamb cita en el festival amb documentals com El Somni (de Cristophe Farnarier) i Una terra una vida (de Pere Herms/Marina Sans) ambdues produccions amb TV com a co-productor, Chico Mendes, o preo da floresta de Discovery Channel i Report State of Planet de National Geographic Channel.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya (Departament de Medi Ambient i Cultura a travs de lInstitut Catal de les Indstries Culturals), LAjuntament del Prat de Llobregat, Td8 TV i Odisea, entre daltres, la 16 Edici del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient obrir les seves portes del 29 de Maig al 7 de Juny de 2009 al Prat de Llobregat i Barcelona per celebrar una festa de Cinema i Medi Ambient.

Ms informaci del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient a http://www.ficma.com/

Notcies - Cinema Catal . NET
Lactriu Daphne Zuiga

lectures: 1578

Redacci

29 d'abril de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small