cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BLIND PIG WHO WANTS TO FLY: EXCS DE BUIDOR
Bones notcies des del BAFF. Ahir es va penjar el cartell abonaments de 10 entrades exhaurits als cinemes on sestan realitzant les projeccions. Malgrat que el dilluns laborable ha comportat un descens considerable (i ms que comprensible) despectadors a les sales respecte a lexcellent nivell del cap de setmana, lafluncia despectadors al festival sembla estar superant les previsions inicials. Lesgotament dels abonaments no suposa, ni molt menys, que no quedin entrades a la venda per qui vulgui gaudir de qualsevol de les pellcules del certamen. Un dels encerts de ledici denguany ha estat ubicar les projeccions en sales de cinema o espais (com els que ofereix el CCCB) prou amplis per donar cabuda a tothom.

En un Cinema Rex semi-buit sestrenava una nova pellcula a competici en la secci oficial. Blind pig who wants to fly (quelcom traduble per El porc cec que volia volar) s una daquelles marcianades excntriques que amaguen la seva buidor sota una ptina dexcessos. El primer llargmetratge del prestigis realitzador de curtmetratges indonesi Edwin s una obra tan impactant com mancada de virtuts. Apologia del grotesc i desagradable, la pellcula t un inici entretingut, fins i tot simptic, per la frmula dsketchos surrealistes i inconnexos aviat sesgota. Film cohesionat tan sols per la presncia duns personatges exempts dobjectius i per lincessant aparici del I just call to say i love you dSteve Wonder, Blind pig who wants to fly mostra una amalgama de freaks completament inabastables: la jugadora de bdminton que menja entrepans de petards (s, ho heu llegit b), el jove xins que vol ser japons (i es vesteix i comporta com a tal), el dentista que accepta ser sodomitzat a canvi de que la seva amant pugui concursar a la versi indonsia de Operacin Triunfo,... No obstant aix, ni tan sols limpacte que provoquen algunes seqncies pot esquivar el tedi que acaba desprenent el conjunt.
Edwin sembla influenciat per la fragmentaci episdica dalgunes narracions de Michael Haneke (Cdigo desconocido, 2000; 71 fragmentos de una cronologa al azar, 1994), per el seu film deambula sense rumb ni direcci. Posats a recrear un ambient decadent i postmodern, hom prefereix el Gummo dHarmony Korine (1997) o, fins i tot, les provocacions malintencionades de Larry Clark (Kids, 1995; Ken Park, 2002). No s la no- narrativitat ni el no sense el que defenestra el film; simplement s la lloa a la buidor ms perversa el que acaba ofenent.

Els festivals de cinema tenen la virtut de donar visibilitat a tot tipus de cinema, des del ms convencional al ms experimental. A partir daqu, podem topar-nos amb pellcules ms o menys lludes, per certmens com el BAFF ens donen la possibilitat de veurels i reflexionar sobre ells.
Notcies - Cinema Catal . NET
Fotograma del film Blind pig who wants to fly de l'indonesi Edwin

lectures: 1976

Gerard A. Cassad (enviat especial BAFF)

5 de maig de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

et recomano echo of silence o dream
sara07-05-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small