cinema catal� . caT
Notícies anteriors
I EL DRIO VA SER PER BREATHLESS
Per un cop, i sense que serveixi de precedent, aquest redactor ha endevinat una porra cinematogrfica. Apostar per Breathless, per, no suposava un veritable risc. Que la pera prima del core Yang Ik- june shagi endut el premi major del BAFF 09 respon a la coherncia que de vegades poques- demostren alguns jurats. En aquest cas, el format pel productor malaisi Wong Tuck Cheon, la cineasta japonesa Naoko Ogigami (el seu film Glasses va inaugurar el certamen), el director dadquisicions de Teuve Adri Mones i el crtic Philip Engel lha encertat al premiar la que era, senzillament, la millor pellcula a competici de ledici denguany dun BAFF que ha comptat de nou amb el suport i el seguiment massiu del pblic barcelon.

El passat dissabte 9 de maig, just abans duna nova projecci de lexcellent Still Walking del japons Kore-eda (qui presentar en breu a Cannes Kuki ningyo, la seva darrera obra) es va fer oficial al Cinema REX el llistat de premis de la darrera edici del Barcelona Asian Film Festival. Amb Breathless com a gran vencedora, altres pellcules van rebre importants reconeixements. El jurat oficial va acordar dues mencions especials pel documental Agrarian Utopia del tailands Uruphong Raksasad i per la comdia malisia Sell Out (veure article precedent). Serbis del filip Brillante Mendoza (veure article del passat 2 de maig) ser distribuda a les sales comercials del nostre pas i emesa en exclusiva per Cinematk desprs de guanyar el premi que atorga aquest canal temtic. El premi NETPAC, que sentregava per primer cop al BAFF, i que premia la millor pellcula asitica de cada festival, va anar a parar a Claustrophobia del hong-kongus Ivy Ho. Cal aclarir que, com totes les pellcules del BAFF sn asitiques, es va elaborar una selecci de produccions candidates a aquest important guard que entrega la Network for the Promotion of Asian Cinema. Finalment, el premi D-Cinema a la millor producci en digital va ser per la filipina Jay de Francis Xavier Pasion.

Entregats els premis de rigor, el BAFF 09 ha clausurat amb un excellent regust de boca. Lafluncia de pblic ha complert les expectatives, el nivell de la programaci ha estat notable i, novament, hem tingut la ocasi de gaudir daquest cinema diferent, arriscat i hiper- sensible que poques vegades arriba als circuits convencionals.
Notcies - Cinema Catal . NET
Guard BAFF (el drio d'or)

lectures: 1860

Gerard A. Cassad (enviat especial BAFF)

11 de maig de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small