cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DiBa PRESENTA LA PRIMERA RETRANSMISSI EN DIRECTE EN 3D D'ESPANYA

Un any ms, DiBa aposta per la innovaci i la divulgaci dels ltims avenos en tecnologia audiovisual. Per aix, juntament amb Apunto Lapospo, Ovide B.S, i2Cat, Kelonik, la Universitat Pompeu Fabra i el Gran Teatre del Liceu, el Festival presenta un esdeveniment pioner i nic al mn: la primera retransmissi en directe amb tecnologia 3D i qualitat cinematogrfica.

Amb aquest motiu, el Festival organitza el proper dimarts 19 de maig una important sessi que tindr lloc a lAuditori de la Universidad Pompeu Fabra a les 17.30h. Els assistents podran veure en directe i amb tota lespectacularitat de les 3 dimensions, un assaig, en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, de lpera Fidelio de Beethoven (producci del Metropolitan Opera House de Nova York). Un repte tecnolgic mundial que per primer cop, a diferncia daltres experincies pilot, es realitza amb qualitat cinematogrfica, s a dir, seguint els estndards de la DCI (Digital Cinema Initiatives; lestndard de Hollywood que estableix la qualitat que ha de tenir una pellcula per a que es projecti a sales comercials). La projecci, a crrec de Kelonik, es far des dun projector Christie CP3000 amb un sistema dulleres actives Xpand.

Amb aquesta sessi, s'avana doncs, al que en els propers anys ser una realitat: la televisi i el cinema en 3D. Una nova era en la que els cinemes amb tecnologia digital podran retransmetre en 3 dimensions esdeveniments esportius, concerts, gales, etc.

A la taula es comptar amb la presncia de Josep M Aragons (Director tcnic de ApuntoLapospo), Sergi Maudet (Director de Ovide B.S), Montse Mart (Directora de DiBa), Llus M Gell (Realitzador de televisi), Artur Serra (Director Adjunt d'i2Cat) i Sr. Joan Francesc Marco (Director general del Gran Teatre del Liceu), que explicaran el procs i els detalls de la retransmissi.

El festival comena el proper diumenge 17 de maig. Els participants del concurs DiBa Express podran entregar personalment els seus curts a lorganitzaci. A ms a ms es presentar en exclusiva, per primer cop a Espanya, Rumbo a peor, el curtmetratge amb el que lactor catal lex Brendemhl debuta com a director i que ha estat seleccionat al Festival de Cannes 2009.

Finalment, cal remarcar que es comptar amb un showcase de la discogrfica Sones, amb lactuaci de Los Carradine, Le Pianc, i Mujeres, en un espectacle especial acompanyat per projeccions.

Ms informaci a http://www.dibafestival.com/
Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1451

Redacci

15 de maig de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small