cinema catal� . caT
Notícies anteriors
VELLAVISION EDITA DOS GRANS TTOLS EUROPEUS

La distribudora Vellavision acaba d'editar dues perles del cinema europeu en format dvd: una dels anys quaranta i l'altra de la dcada dels cinquanta. Es tracta de La tierra tiembla, de Luchino Visconti (1948), i La travesa de Pars, de Claude Autant-Lara (1956). Dos ttols actualment ms aviat oblidats que conv recuperar per la seva exquisitesa i l'enorme qualitat de les seves realitzacions.

El film de Visconti, presentat en una edici de luxe que inclou comentaris del rodatge i un llibret de setze planes, s un film fonamental del neorealisme itali que ens situa durant l'poca de Mussolini a Acitrezza, un petit poble de la costa siciliana i el dia a dia d'un grup de pescadors que viuen explotats i sotmesos a tota mena d'abusos, fins que es planteja una rebelli. Guanyadora del Gran Premi Internacional del Festival de Vencia, suposa un excellent document histric que forma part de la collecci Europa en 35mm, protagonitzat per diversos tresors del cinema europeu i presentats per la mateixa distribudora.

D'altra banda, La travesa de Pars s un film encantador i modlic que ens ofereix una visi del Pars durant l'ocupaci nazi i un pintoresc grup de personatges que busquen l'estratgia per enfrontar-se a la difcil situaci que viu la ciutat. Igualment premiada al Festival de Vencia, est protagonitzada per Jean Gabin, Bourvil i un desconegut Louis de Funs.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 2498

Redacci

22 de juny de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Visconti, sempre!
R.22-06-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small