cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL MESTRE JOAN PINEDA I EL COLLECCIONISTA JOSEP M. QUERALT REBEN ELS TROFEUS SANT NITRAT ATORGATS PER L'ASSOCIACI CINEMA RESCAT

Ahir dilluns dia 29 a la sala dactes de la SGAE es van fer entrega dels premis Sant Nitrat aix com el III Premi Cinema Rescat dInvestigaci Cinematogrfica atorgats per lAssociaci catalana per a la recerca i recuperaci del patrimoni cinematogrfic- Cinema Rescat. El premi Sant Nitrat atorgat a un soci o scia de Cinema Rescat va ser pel mestre Joan Pineda qui amb el seu piano ha posat msica a centenars de films muts sobretot a la sala de projeccions de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya tot i comptar tamb amb una trajectria de compositor per a cinema comercial a partir de lany 1970. Laltre trofeu Sant Nitrat concedit a una persona o entitat aliena a Cinema Rescat va ser per un dels ms importants colleccionistes de maquinari i aparells cinematogrfics, Josep M. Queralt, qui posseeix prop de 2.500 objectes, entre els quals, nombroses peces de lanomenat precinema. Daltra banda, el III Premi Cinema Rescat dInvestigaci Cinematogrfica va ser concedit al treball El caf de la marina (1933) de Domnec Pruna. Un primer pas sense continutat immediata al cinema sonor catal de Javier Muoz Felipe com a millor treball dinvestigaci sobre la histria del cinema catal o espanyol.

Per a ms informaci podeu visitar el web http://www.cinemarescat.com/

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 2943

Joan Millaret Valls

30 de juny de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Volem informar que la Collecci Josep M. Queralt est formada per ms de 15.000 peces d'objectes i aparells del pre-cinema i del cinema. La collecci compren des de les ombres fins l'era digital. s una de les colleccions ms importants d'Europa.
M Llusa Pujol01-07-2009

Comentar que es va inaugura l'exposici \
Jordi S. Bonet01-07-2009

Comentar que es va inaugura l'exposici \
Jordi S. Bonet01-07-2009

Comentar que es va inaugura l'exposici \
Jordi S. Bonet01-07-2009

quina gran collecci, enhorabona Sr. Queralt
Josep M.02-07-2009

RECTIFICACI IMPORTANT: El IV Premi d'Investigaci va ser per a \
08-07-2009

al treball \
M.Encarnaci Soler08-07-2009

Festes en Honor de Clav-1928, de Gener Salicr
M.Encarnaci Soler08-07-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small