cinema catal� . caT
Notícies anteriors
INGLORIUS BASTERDS INAUGURAR LA SECCI ZABALTEGUI-PERLAS DE LA 57 EDICI DEL FESTIVAL DE SANT SEBASTI

La organitzaci del Festival de Cinema de Sant Sebasti (18-26 de setembre de 2009) ha donat a conixer els primers ttols que seran projectats a la secci Zabaltegui-Perlas, que recopila algunes de les pellcules ms interessants estrenades en altres festivals internacionals al llarg de lany i indites encara a les cartelleres espanyoles. Sorprenentment, Inglorius Basterds el darrer film del nord-americ Quentin Tarantino, vist a Cannes, s el ttol seleccionat per inaugurar el programa duna de les seccions estrella del certamen. I diem sorprenentment per que en principi el film havia darribar al circuit convencional de sales comercials el 21 dagost, pel que es de suposar que lestrena sendarrerir per oferir la premire al prestigis festival donostiarra. Una excellent notcia pels assidus a la Zinemaldia, especialment si el director de Knoxville decideix recolzar aquesta pre-estrena amb la seva presncia per terres basques.

El cartell de Zabaltegui presenta altres sorpreses agradables que fan preveure els millors auguris per un festival que lany passat va donar un interessant salt de qualitat desprs dun parell dedicions un xic descafenades. A la Zinemaldia denguany es podran veure els darrers treballs dautors de prestigi com Woody Allen, Jim Jarmusch o Ang Lee. Allen, present per segon any consecutiu a Sant Sebasti (lany passat shi va projectar Vicky Cristina Barcelona), presentar Whatever Works, el seu primer film novaiorqus desprs del periple europeu i amb el que el director va participar a la darrera edici del Festival de Tribeca. Jarmusch, cineasta de culte per excellncia, oferir en primcia The Limits of Control, film rodat a Madrid i que compta amb la presncia de Luis Tosar acompanyant Bill Murray o Tilda Swinton, ms habituals en els circuits indie nord-americans. Per la seva banda, Lee presentar a la Zinemaldia Taking Woodstock, la seva particular visi sobre el llegendari festival de msica dels anys 70, una pellcula que a Cannes va passar amb ms pena que glria.

El cinema asitic tornar a tenir un paper rellevant aquest any al Festival de Cinema de Sant Sebasti, almenys si ens atenem als primers ttols que la organitzaci ha fet pblics. Cineastes com Bong Joon-ho (The Host, Memories of Murder), Johnie To (Election, Exiled), Nobuhiro Suwa (A Couple Parfait, M/Other) o lirani Bahman Ghobadi, nen mimat del festival, del que ja nha sortit vencedor dues vegades, nodreixen el cartell de Zabaltegui amb els seus darrers treballs. Un cartell que es completa amb els darrers Premis del Jurat a Cannes (Un Prophte de Jacques Audiard), i a Sundance (Precious de Lee Daniels); i amb la darrera producci de lalemany Olivier Hirschbiegel (El Hundimiento).

En els propers dies es donaran a conixer la resta de ttols que completaran la secci Zabaltegui-Perlas. Per descobrir quins ttols participaran a competici al festival encara haurem desperar unes setmanes.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell de la secci Zabaltegui-Perlas de la 57a edici del Festival de Cinema de Sant Sebasti


lectures: 1375

Gerard Alonso i Cassad

14 de juliol de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

quina manera de comenar el Festival!!!
Pep15-07-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small