cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL GIRON ISAKI LACUESTA COMPETIR A SANT SEBASTI AMB LOS CONDENADOS

Los condenados, pellcula del catal Isaki Lacuesta, ha estat inclosa a la Secci Oficial a competici de la 57a edici del Festival de Cinema de Sant Sebasti. La organitzaci del certamen va fer oficial la setmana passada la relaci de produccions espanyoles que sinclouran a la Secci Oficial i a la secci Zabaltegui-Nuevos Directores, on la dupla Esteve Riambau-Elisabet Cabeza (La doble vida del faquir, 2005) presentaran el seu segon llargmetratge: Mscares.

Els noms de Fernando Trueba, Javier Rebollo o de largent Juan Jos Campanella ressonen amb fora en un llistat on shi troba a faltar la presncia de pesos pesants de la industria cinematogrfica estatal. Tenint en compte que Isabel Coixet o Alejandro Amenbar tenen pendent destrena els seus darrers treballs a les cartelleres nacionals, s una llstima que ni Mapa de los sonidos de Tokio ni gora formin part de la programaci de la propera Zinemaldia.

El tercer llargmetratge del cineasta Isaki Lacuesta s, doncs, laposta catalana per portar la Conxa dOr cap a casa. Lacuesta s un dels directors ms prestigiosos daquesta nova generaci que conformen, entre daltres, Marc Recha, Jaime Rosales o Albert Serra, autors que cerquen noves vies dexpressi per al llenguatge cinematogrfic amb pellcules moltes vegades de difcil digesti per sens dubte denorme valor i originalitat, i que cerquen lextinci de les fronteres clssiques entre la ficci i el documental. Amb els seus anteriors treballs, Lacuesta va presentar amb fora les seves credencials obtenint el favor de la crtica. Cravan Vs. Cravan, pera prima del director, ja fou guardonada a Sitges, a ms de guanyar el Premi Sant Jordi RNE de Cinematografia. Amb La llegenda del temps, documental de ficci sobre lamor al flamenc i la figura espectral de Camaron de la Isla, Lacuesta va confirmar el seu extraordinari talent. Los condenados, primer llargmetratge de ficci del director giron, narra la historia de dos ex- guerrillers que es retroben trenta anys ms tard a una excavaci illegal, on cercaran el cadver dun antic company desaparegut.

Daltra banda, Mscares, segona pellcula dels catalans Esteve Riambau i Elisabet Cabeza, s un documental que explora els secrets de la preparaci dun actor a lhora dafrontar la creaci dun personatge. Josep Maria Pou permet que la cmera de Riambau i Cabeza accedeixi a les bambolines, a lespai virtual on Pou invoca lesperit dOrson Welles per representar el mite damunt lescenari. Mscares optar a Donosti al premi Kutxa-Nuevos Directores.

De la resta de ttols espanyols que la organitzaci del festival ha avanat, destaca La mujer sin piano, del madrileny Javier Rebollo, qui ja va sorprendre fa uns anys a Sant Sebasti amb la seva pera prima: Lo que se de Lola. Rebollo, qui sembla navegar al mateix vaixell dels Lacuesta, Recha o Rosales que abans esmentvem, atorga labsolut protagonisme del seu segon llargmetratge a Carmen Machi, qui encarna a una mestressa de casa madrilenya del segle XXI que abandona la seva llar amb una maleta sota el bra desprs de veure per televisi la histrica imatge de Bush, Blair i Aznar signant el Pacte de las Aores.

Notcies - Cinema Catal . NET
Fotograma del film "Los Condenados" del giron Isaki Lacuesta

lectures: 1487

Gerard Alonso i Cassad

28 de juliol de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Lacuesta s un director molt interessant; li dessitjo molta sort per Donosti!!!
Carme28-07-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small