cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PIEL QUEMADA DE JOSEP MARIA FORN, ES TORNA A ESTRENAR

Aquest dimecres 5 d'agost sha presentat a Barcelona la tornada a la gran pantalla de la pellcula de Josep Maria Forn, La piel quemada (1967). La histria, que narra un dia a la vida dun emigrant andals a Catalunya i el viatge de la seva famlia per reunir-se amb ell, torna a projectar-se als cinemes Alexandra de la Rambla de Catalunya des de divendres i durant 15 dies.

La presentaci oficial ha estat organitzada per lAcadmia del Cinema Catal, demostrant el seu recolzament al cinema que fan els professionals catalans i donant suport a una iniciativa que la directora de lAcadmia, la Laia Fbregas, qualificava dnica, excepcional i ben merescuda tant pel director com la prpia pellcula i ha animat a la gent a anar a veure un clssic que avui dia t tota la vigncia.

La presentaci ha anat a crrec del Llus Valent, membre de la junta de lAcadmia i distribudor de la pellcula, del director Josep Maria Forn i de Ramon Colom, gerent dels cinemes Alexandra . Valent ha destacat la extraordinria trajectria del director de la pellcula i lha definit com el cineasta catal ms transcendent. Ramon Colom, qui sencarregar de lexhibici de la pellcula, ha destacat linters que t la pellcula tant pel propi film com pel moment en que est rodada aix com la seva qualitat com a motiu principal per tornar-la a estrenar. Per la seva part Forn ha volgut agrar aquest gest tan significatiu que, donada lantiguitat de la pellcula, no t antecedents en el cinema catal. El director de La piel quemada i, ms recentment, de El Coronel Maci, ha dit que s una pellcula que sempre est viva i cada cop ms. Ha assegurat que el que pretenia amb aquest treball era ser notari de la meva poca i parlar de dos fenmens, el turisme i lemigraci, que estaven canviant la nostra societat. En quant a lxit que li ha portat aquest film, Forn latribueix a que s una pellcula que toca la fibra a molts espectadors i que relata molt b la realitat de lpoca, que est rodada amb un format encertat i noveds, i amb uns actors excellents. El director, productor i guionista de La piel quemada assegura illusionat que hi ha pellcules que noms donen bones notcies i aquesta ns una delles.

Est previst que la pellcula original faci un circiut per altres cinemes catalans desprs de lestrena a lAlexandra.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 4300

Redacci

5 d'agost de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

aquesta s una molt bon notcia, doncs s fantstic que tinguem l'oportunitat de recuperar obres claus del nostre cinema
Miquel06-08-2009

A veure si funciona i aix es va repetint.
Carles06-08-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small