cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CCCB-DOCUPOLIS'09

El dilluns 28 de setembre arrenca un any ms Docpolis 09, el Festival Internacional de Documentals de Barcelona, organitzat per l'Associaci Docpolis. Durant sis dies Barcelona es convertir en la capital mundial del cinema documental. Desprs de vuit edicions, el festival est fermament consolidat sent un referent europeu dins els esdeveniments dedicats exclusivament al documental.

En aquesta novena edici, Docpolis 09 seguir oferint les obres ms compromeses, apostant sempre per una esttica arriscada i convertint-se en una plataforma per a detectar i exposar nous llenguatges audiovisuals, aix com tamb per a discutir sobre la creaci documental contempornia, establir un marc teric i comprendre la seva prctica.

Com en anteriors edicions, el festival preveu promoure la projecci de produccions documentals tant nacionals com internacionals que habitualment tenen poques possibilitats de veure's a les pantalles comercials.

Com en anys anteriors, el festival es compon de dues seccions: el Concurs Internacional i les Activitats Paralleles. El Concurs Internacional estar dividit en dos subapartats: els Premis Oficials i els Premis Honorfics. Dins els premis oficials, destaca el Premi Docpolis per al millor documental amb una dotaci de 6.000 euros, el Premi pera prima per al millor llargmetratge, la dotaci del qual s la distribuci del film, i finalment la secci Of Docpolis, on es podran veure les obres ms destacades que han quedat fora de concurs i que posteriorment participen en els premis honorfics. Pel que fa als premis honorfics, es mant el Premi tercer ull al millor documental experimental, el Premi drets humans al millor documental sobre drets humans, el Premi millor documental llatinoameric i finalment el Premi del pblic, on el pblic del festival escull el seu documental favorit.

Tanmateix, la novena edici segueix apostant per un ampli programa d'Activitats Paralleles que reuneixen una varietat de treballs internacionals destacats per la seva qualitat i el seu comproms amb la realitat. Aquest any les Activitats Paralleles es reestructuren i canvien sensiblement els seus apartats. En aquesta nova estructura les activitats es divideixen en quatre seccions diferents, les Monografies d'autor i temtica, la Memria amb Versi Catalana, les Aliances amb pulsi, i finalment l'rea educativa centrat aquest any al seminari de cinema documental: Formes d'entendre el documental, format per Patricio Guzmn, Ignacio Averany i Elena Rodrigo.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1299

Redacci

27 d'agost de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small