cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CATLOGO DEL CINE ESPAOL. FILMS DE FICCIN 1931-1940. VOLUM F-3. EDITORIAL CTEDRA

Acaba daparixer editat per Ctedra el tercer volum, corresponent als anys trenta, duna srie dedicat al Catlogo del cine espaol desprs de laparici dun volum consagrat als anys vint i que va tenir la seva continuaci en un segon volum dedicat als anys quaranta. Ledici daquest llibre editat amb complicitat de la Filmoteca Espaola es va presentar aquesta setmana i la seva aparici est destinada a catalogar duna vegada per totes una filmografia esquiva i difcil dordenar per la manca de fonts audiovisuals, comenant per les mateixes pellcules que han vist els seus negatius destruts, cpies dexhibici desaparegudes o que han estat vctimes duna tendncia habitual a no registrar les obres; aix com tamb la dispersi de lobra escrita.

El gruix de les pellcules de ficci inventariades pels responsables Juan B. Heinink i Alonso C. Vallejo han desaparegut per sha aconseguit recopilar finalment ms de dos cents cinquanta films rodats en 35 mm grcies a una important tasca de buidatge de tota mena documents com revistes, diaris i, fins i tot, actes dels organismes censors. No cal dir que a aquesta lenta tasca de catalogaci cal afegir-hi tamb una revisi de les histries del cinema espanyol publicades aix com la daltres manuals referents a laudiovisual espanyol per contrastar informaci sovint insuficient o dubtosa, un exercici indispensable, daltra banda, per a qualsevol historiador seris.

Aquesta aposta pel rigor historiogrfic ha fet possible que el llibre ofereixi ndexs exhaustius danys de producci, dates destrena, de permisos dexhibici concedits i denegats, dempreses, dautors i, fins i tot, de localitzacions de rodatge, entre altres. Daltra banda tamb sha intentat fer un noveds ndex temtic per gneres i de descripcions com les activitats professionals i oficis dels protagonistes, edificis emblemtics enregistrats aix com les relacions personals existents tipus adulteri, baralla, xantatge, matrimoni i un llarg etctera.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1336

Joan Millaret Valls

15 de setembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small