cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SITGES LLUEIX LA SEVA CARA MS JOVE
El dissabte dia 3 arribava la bogeria adolescent al Festival de Sitges de la m de Jamie Campbell, actor que que sha incorporat a la saga Crepuscle en la segona entrega, Luna nueva. Les enfervorides noies van collapsar i capitalitzar el festival per presenciar i adorar aquesta nova incorparaci a la saga creada per Stephanie Meyer. Tot aquest desori es va produir per veure nicament el trailer de la cinta, quinze minuts de cine per hores i hores despera. Misteris inescrutables del fenomen de les fans.
El passat diumenge dia 4 sexhibia en un Auditori ple a vessar el segon llargmetratge de por del catal afincat a les Amriques Jaume Collet-Serra, La hurfana. Aquesta segona proposta, que tindr un xit instantani quan sestreni el proper 16 doctubre, degut al fort predicament que el gnere de terror t entre els adolescents, arriba desprs del lesclatant debut de Jaume Collet-Serra en la indstria nordamericana amb La casa de cera desprs de realitzar molts treballs en el camp publicitari. A la multitudinria projecci va assistir-hi tamb la nena protagonista, Isabelle Fuhrman, i tot el pblic que hi va participar va ser convidat a posar-se una mscara de la pellcula. A La hurfana, lestrany que sens fica a casa ara s una nena adaptada provinent de lest. Una nova variant ms perversa encara del nen diablic o posset, el nen psicpata, capa de destruir una famlia que cerca superar el trauma de la mort dun fill. Una cinta terrorfica protagonitzada per una nena encisadora que mica a mica va descobrint la seva vessant manipuladora, prfida i assessina fins a dinamitar una precria estabilitat familiar aixecada sobre les ferides del passat en la millor tradici dels melodrames familiars.
El diumenge tamb tenia lloc una doble sessi cinematogrfica en 3-D, en qu tothom apareixia de nou uniformat amb unes ulleres reglamentries per a la ocasi, conformada per lestrena de The hole de Joe Dante i la revisitaci del modern cinema danimaci digital Toy story. The hole s una cinta de ficci rodada en 3-D que verdaderament no aporta gaire cosa a la tridimensionalitat encara que la seva histria resulti fora atractiva en un registre de pellcula de por inofensiva, simptica, quasi infantil, protagonitzada per un forat obert a labisme en el soterrani duna casa que sembla que connecti amb lavern per que al capdevall enllaa amb les nostres pors ms arrelades. Aix doncs, un cinema de fantasmes, dinseguretats i de culpes que serveix per passar comptes amb el passat.
El dilluns es va poder veure la primera cinta del debutant Ferran Aud, The frost, desprs duna llarga carrera com a actor i haver dirigit teatre i el curt Teresa y los no muertos. Una ambiciosa pellcula catalanoespanyola rodada a Noruega a partir duna obra de Ibsen El nen Eyolf i realizada amb cmara digital. Una cinta alimentada per la tragdia de la desaparici dun nen poc estimat en qu es barreja somni i faula amb realitat. Cinema de desaparicions daromes bergmanianes en qu les ferides, recels i llaos de sang provoquen esberles i sentiments malaltissos de culpa i cstig. Els paisatges galats i les ressaques marines provoquen la sensaci destat purgatorial en qu els pesonatges es troben mentre malden per sobreposar-se, barallar-se, desestimar-se o enfonsar-se.
Sorprenent, excessiva, desmesurada, a estones pesada i recarregada, i altres moments, fascinant i captivadora, ha resultat la prmire absoluta de Mr. Nobody del belga Jaco van Dormael. Una abassagadora reflexi sobre el temps, la vida, latzar, la memria i lamor relatada en clau fantstica amb un Jared Leto impressionant que interpreta les diferents vides de Nemo. Ms decebadora va resultar el remake nordameric de Werner Herzog Bad lieutenant a partir del clssic dAbel Ferrara en qu tot plegat pren un aire de comdia pardica despullada de la misticitat i transcendentalitat del primer encara que al final de la projecci tal despropsit satemperi ja que Herzog sembla que hagi volgut jugar a la deconstrucci grcies als excessos i histrionismes de Nicolas Cage i la cinta pren un aire esperpntic, increble, marci, esbojarrat, delirant.
Notcies - Cinema Catal . NET
Fotograma de La hurfana


lectures: 1360

Joan Millaret Valls

6 d'octubre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small