cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA PELLCULA ARGELINO-FRANCESA HARRAGAS GUANYA LA PALMERA D'OR A LA MOSTRA DE VALNCIA

La cinta de Merzak Allouache sobre lodissea dun grup dimmigrants illegals nordafricans que travessa el Mediterrani per arribar a lestat espanyol com a terra de promissi va aconseguir la Palmera dOr de la 30 Mostra de Valncia Cinema del Mediterrani en una cerimnia de clausura que va tenir lloc al teatre Olympia de la ciutat de Valncia. Aquest film va obtenir tamb el premi a la millor banda sonora. La cinta palestino-israeliana Ajami de Scandar Copti i Yaron Shani, que retrata la vida dun refugiat palest illegal a Israel i un altre de ric que desitja casar-se amb una jueva, va obtenir la Palmera de Plata i tamb el premi al Millor Director.

El premi a la millor interpretaci femenina va ser Slovenka de Dajman Kozole i Kim Rossi Stuart va obtenit el premi al millor actor pel seu paper a la pellcula italiana Questione di cuore de Francesca Archibugi. El premi del pblic va ser per Brothers de Igaal Niddam mentre que el darrer treball del grec resident a Frana Constantin Costa Gavras acabat destrenar a casa nostra Eden al oeste aconseguia el premi de la crtica i tamb el Premi Especial del Jurat.

La clausura del festival va tenir un convidat especial ja que va ser-hi present el ditrector itali Giuseppe Tornatore per rebre un premi honorfic desprs de dedicar-li una retrospectiva on hi figuraven els seus llargmetratges per tamb documentals i espots publicitaris. El director de Cinema Paradiso tamb ha estat motiu duna exposici fotoghfica sobre rostres dels seus actors i actrius aplegats sota el lema Miradas desde el rodaje.

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena del film Harragas


lectures: 1388

Joan Millaret Valls

25 d'octubre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small