cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA CASA DE BERNARDA ALBA, EN TEATRE, I CAMINO, EN CINEMA, TRIOMFEN EN LA XV EDICI DELS PREMIS BUTACA
La producci de Llus Pasqual La casa de Bernarda Alba es va endur ahir tres del set guardons als quals optava, dins la quinzena edici dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya: millor muntatge teatral, millor direcci teatral, per Llus Pascual, i millor escenografia, per Paco Azorn, i es va convertir, aix, en la gran triomfadora de la nit. El Museu Martim de Barcelona (ciutat que va acollir, per primera vegada, la cita) va ser l'escenari on es van entregar els premis, amb una assistncia d'unes 600 persones.

El premi al millor espectacle en dansa se'l va endur Quartet, de la companyia Bbulus. Com a millor muntatge de petit format es va escollir Hamlet, de La Perla 29, dirigit per Oriol Broggi. El millor espectacle musical va ser Spamalot, de Tricicle. I parlant de musicals, es van entregar tamb els premis al millor actor (David Ordinas per La Bella y la Bestia), millor actriu (Vicky Pea per Sweeney Todd) i millor composici musical (Manu Guix per la partitura Qu!).

Mort de Dama, de Rafael Durn, va obtenir els premis a la millor actriu teatral (Merc Arnega), millor vestuari i millor illuminaci. Per la seva part, Mort d'un viatjant, de Mario Gas, es va emportar els Butaca al millor actor teatral (Jordi Boixaderas) i millor actor teatral de repartiment (Pablo Derqui). Per completar els premis de teatre, dos noms, Rosa Renom, millor actriu de teatre pel seu treball a Rock & Rock i Jordi Casanovas, amb el millor text per La revoluci

Pel que fa al cinema, els ttols premiats en aquesta edici van ser: Camino, de Javier Fesser (amb els guardons a la millor pellcula catalana i a Carme Elias, com a millor actriu catalana) i Tres dies amb la famlia, que li va correspondre el Butaca al Millor actor catal (Eduard Fernndez).

Com ja va passar en edicions anteriors, els Premis Butaca van reconixer la feina dels mitjans de comunicaci: nima, del Canal 33, programa dirigit per Toni Tortajada i presentat per Toni Punt i Bibiana Ballb, va aconseguir el premi al millor espai de difusi de teatre. La finestra indiscreta, de Catalunya Rdio, capitanejada per lex Gorina va obtenir el reconeixement al millor programa d'informaci cinematogrfica.

El premi Butaca Altres Disciplines es va atorgar a Secrets, de la companyia Mag Lari. I els premis honorfics d'enguany van correspondre a l'actor Enric Maj, per la seva trajectria artstica i a l'Ateneu Popular de Nou Barris, per la seva tasca en la formaci i divulgaci del circ.
Notcies - Cinema Catal . NET
Tots els guanyadors de la XV edici dels Premis Butaca, entregats ahir a Barcelona.

lectures: 1405

Redacci

3 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Els premis del pblic sempre tenen un plus
Andrs04-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small