cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TRES MINUTS DE MAMA SN SUFICIENTS PER A GUANYAR EL CONCURS DE CURTS DE TERROR I GORE DE MOLINS DE REI

s possible despertar l'inters, la tensi, el neguit...; transmetre una atmosfera manifestament enrerida per mitj nicament de tres personatges (dues nenes i la seva mare); combinar a la perfecci la naturalesa humana de la criatura desprotegida i la naturalesa irreal, fantasmal, d'ultratomba de l'sser adult; assistir a un creuament desesperat de persecucions, xiuxiuejos, fugides, possessions infernals... en noms tres minuts? El curtmetratge Mama demostra que s possible. Per aquest motiu, la creaci d'Andy Muschetti s'ha endut fa unes hores el gran Premi del Jurat del VII Concurs de Curts de Terror i Gore i el Premi Angoixa del Pblic, en el marc del XXVIII Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, que s'est celebrant des del dia 5 i que arribar fins a dem dissabte.

Escrit pel mateix Andy Muschetti, Mama ha comptat amb la collaboraci de Guillermo del Toro i s probable que es converteixi en una pellcula basada en aquesta versi del curt. Interpretat per Victoria Harris, Berta Ros i Irma Monroig, Mama explica l'intent d'escapada de dues nenes d'alg que les espera amb unes intencions no excessivament nobles. Breu, intens, directe, sense artificis innecessaris, obscurament fotografiat per Sebastian Sarraute i terrorfic sn algunes de les virtuts que acrediten el curt de Muschetti com a just mereixedor (almenys per un servidor) del reconeixement obtingut.

El guanyador del Segon Premi ha estat Mariano Salvador amb La boya, una aproximaci a la mtica Tiburn d'Spielberg, molt ben dirigida, amb un equilibri perfecte entre plans curts, tancats, molt fsics i d'altres molt oberts (per poder respirar enmig la immensitat del mar), i amb una gran habilitat per mantenir un clmax progressivament tens, que insinua i no mostra, que suggereix sense subratllar (observis l'acostament del perill a travs de la primera boia on l'home arriba nedant, boia de color groc: precauci, i la segona boia, de color vermell, smbol inequvoc del lmit perms i que s millor no superar en cap cas: prohibici). Una vegada ms, valoraci justa per part del jurat d'un curt com La boya, entre els millors de l'edici d'enguany. Finalment, el premi al Millor Maquillatge i Millors Efectes Especials (FX) ha anat a parar a La Casa Brown, d'Isaac Berrocal, una mostra de carniceria humana de l'estil de La Matanza de Texas i a ms, molt divertit.

La directora de csting Cristina Campos, el guanyador del Concurs de curts de l'any passat Haritz Zubillaga amb Las horas muertas, l'actriu i directora Lucina Gil, l'actor Jimmy Barnatn, el director de mrketing estratgic de Vrtice Cine (Manga & Notro Films) Xavier Rub i el convidat estrella d'aquesta edici del Festival, l'actor i msic Ari Lehman han format el jurat d'aquest 8 Concurs de curts.

Tamb s'han conegut els guanyadors del III Concurs de Microrelats de Terror i Gore: scar Sipn amb Tras la pared ha obtingut el 1er Premi: ha presentat un relat breu, brevssim, d'una lnia, que cont una fora aterridora (coneixer Sipn els relats del guatemalenc Augusto Monterroso, "Cuando despert, el dinosaurio todava estaba all" i de l'espanyol Luis Felipe Lomel, "Olvida usted algo? -Ojal!", considerats els relats ms breus de la literatura universal -i jo afegeixo: i els mes terrorfics (sobretot el de Monterroso)-? Addicci, de Jordi Mas Rahola (1er Premi Relat en catal), La Taula Llarga, de Miguel ngel Izquierdo (Premi Accssit en catal) i Del latn "in" -en, y "vocare", llamar, de Javier Fernndez Bilbao (Premi Accssit en castell) han estat els altres guanyadors de la nit.

Punt i final a la primera gran cita del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Resta, avui dissabte, la segona i darrera jornada: la que ens permetr visionar, al llarg de dotze hores ininterrompudes, les pellcules Arrstrame al infierno, de Sam Raimi (a les 20 hores), Grace, de Paul Solet (22:25 hores), The Children, de Tom Shankland (23:55 hores), la pellcula sorpresa del Festival dirigida per ? (01:35 hores), La Hurfana, de Jaume Collet-Serra (03:30 h), Eden Lake, de James Watkins (05:50 hores) i Jack Brooks. Cazador de Monstruos, de Jon Knautz (07:15 hores). s possible despertar l'inters per aquest Festival de Cine de Terror de Molins de Rei amb aquesta programaci? Ho s.
Notcies - Cinema Catal . NET
El cartell guanyador d'enguany, obra de Carlos Gonzlez.

lectures: 2695

Albert Marn

7 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Mama y La boya son uns curts excellents, La casa Brown s un divertiment. I la selecci de les pelis per les 12 Hores sn collonudes!!!
Quentin07-11-2009

Totalment d'acord amb els premis de 'Mama'.
Pau07-11-2009

UN FESTIVAL COLLONUT!!!
Marcus08-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small