cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA SOLIDARI DE NAVARCLES, CLAM, S CONVIDAT AL FESTIVAL DE DRETS HUMANS DE SARAJEVO PER A PRESENTAR EL SEU PROJECTE

El Festival de Drets Humans de Sarajevo, que es celebrar entre el dijous 12 i el dilluns 16 de novembre, tindr com a convidat estrella daquesta quarta edici el Festival Clam de Navarcles, que presentar el seu projecte solidari el dilluns 16 de novembre. Una delegaci del certamen navarcl, encapalada pel president de FICNA Josep Maria Carrillo i acompanyada per representats de lONG IGMAN Acci Solidria, es desplaar fins a la capital de Bsnia per a assistir al festival.

Al llarg de la jornada de dilluns, la que servir per tancar el Festival de Drets Humans de Bsnia, es presentar el projecte del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles i es projectaran diferents films que el pblic del certamen navarcl ja ha vist en altres edicions. Aix, a partir de les 4 de la tarda, es podr veure el curt El olvido de la memoria dIaki Elizalde, que tamb ser a Sarajevo per a presentar el seu treball. El documental, que va guanyar el premi del Jurat del Clam en ledici del 2004, tracta precisament de les dures experincies que van viure els nens kosovars i serbis durant la guerra i que els va portar a enfrontar-se entre ells.

Per altra banda, tamb sexhibir el migmetratge El Barri s nostre, que va ser presentat en lltima edici del Clam. Dirigit per Quim Crusellas, es tracta dun projecte realitzat amb els vens i venes de Vic, que t per objectius reforar la participaci ciutadana, lassociacionisme i la cohesi social. Lacci es centra al voltant dun jove que estudia a Vic i treballa de missatger. Aquest coneix la famlia ndia del barri dOsona de Vic. Cada vegada que els porta paquets a casa els troba mirant pellcules de bollywood. El jove sinteressa per la msica i els balls daquest tipus de films i la famlia lanima a apuntar-se al grup de dansa que hi ha al barri. El treball ha tingut el suport de la Diputaci de Barcelona i la collaboraci de lAssociaci de vens del barri dOsona, la Comunitat de propietaris de la plaa dOsona i lAssociaci social i cultural de lndia a Osona.

El projecte dintercanvi entre festivals solidaris neix grcies a la ONG catalana IGMAN Acci Solidria, que fa ms de quinze anys que treballa en diferents projectes a Bsnia i t lligams amb el Festival de Drets Humans de Sarajevo. Per aix, lentitat va recomanar el Clam com una proposta de caracterstiques similars al certamen bosni i molt adequat per a establir diferents tipus dintercanvis de cara el futur.

El Festival de Drets Humans de Sarajevo va comenar ara fa tres anys amb la voluntat dutilitzar el potencial del cinema per denunciar, provocar el pensament i la reflexi i educar el ms ampli pblic possible. El certamen vol establir-se com un espai que fomenti lacci i lactivisme contra totes les formes de discriminaci a Bsnia i a tot arreu.

De ledici denguany, destaquen estrenes com Off and running de la directora nord-americana Nicole Opper, que busca els camins de la identitat perduda; i Traces del director espanyol Guillermo Carreras-Candi, que presenta un retrat de les joves i noves generacions bosnianes sorgides desprs de la guerra.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1344

Redacci

12 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small