cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CINEMA ALTERNATIU S'INSTALLA A BARCELONA

El 16 Festival de Cinema Independent de Barcelona-Lalternativa ha comenat des del dissabte dia 14 a ofertar una suculenta mostra de cinema dautor arriscat i allunyat dels plantejaments ms comercials i convencionals. Fins el dissabte 21 tenim loportunitat de visitar la capital barcelonina a la recerca daquelles propostes originals i diferents que difcilment arribaran a les postres estandarditzades i globalitzades pantalles. LAlternativa mostra un ampli i representatiu catleg de cinema diferent i temerari que t lloc al marge dels canals habituals dexhibici tot reafirmant el paper dels festivals cinematogrfics com a finestres ofertes al mn i a les seves corrents ms avantguardistes i trencadores pel que fa a continguts i al mateix llenguatge audiovisual. La ruta del cinema alternatiu arranca a la seu central del Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB), a travs del seu Auditori i tamb del Hall - obert gratutament a lexhibici de tota mena de treballs -, i sestn a daltres sales de la ciutat com lInstitut Francs de Barcelona, Casa Amrica de Catalunya, FNAC El Triangle i, com a novetat denguany, els cinemes Casablanca Kaplan.

El llargmetratge de ficci Shultes del debutant rus Bakur Bakuradze, en qu es relata el minimalista drama dun carterista rus, competix al costat daltres set premiades cintes on destaquen Aram Bash va ta haft beshmar de lirani Ramtin Lavafipour Rotterdam 09 -, Politist, adjectiv del romans Corneliu Porumboi Cannes09 - o Perpertuum Mobile del mexic Nicols Pereda Toulouse09 -. Laltre secci competitiva est dedicada al cinema documental amb nou treballs en concurs i shi podr veure Diletante de la debutant argentina Kris Niklison sobre les converses duna via de vuitanta anys que viu sola, el film assaig sobre les desemparades ciutats industrials californianes California Company Town de Lee Anne Schmidt o el treball espanyol-colombi Bagatela del debutant Jorge Caballero Ramos. Laltra secci competitiva la conformen els 43 curtmetratges que han estat reagrupats en sis sessions on shi troben aplegats i sense distinci treballs danimaci, curts de ficci i curts documentals.

Una de les seccions paralleles estar dedicada a la figura emblemtica del cinema espanyol de la transici espanyola i de la contemporanetat, el director salmant Basilio Martn Patino. El director de Queridsimos verdugos (1973) gaudir duna retrospectiva complerta i el dijous 19 es podr visionar la seva darrera obra Espejos en la Niebla (Un ensayo audiovisual) precedint una taula rodona sobre noves perspectives en la recepci de la imatge que comptar amb el mateix Patino al costat de professors i pensadors. LAlternativa dedica un cicle a lltim i guardonat cinema romans que ha sorprs amb els seus novedssims tractaments, la seva originalitat i la ironia autocrtica sobre un passat immediat situat abans de la caiguda del rgim comunista i desprs de 1989. Una tercera secci est dirigida a descubrir la figura de la realitzadora marroquina Dalila Ennadre i un ltim apartat est enfocat a mostrar el cinema mexic ms actual i jove amb protagonisme de Ricardo Benet, membre a ms del jurat oficial, qui ensenyar la seva indita pera prima Noticias lejanas (2004). Podeu consultar horaris i programaci, aix com una llarga llista dactivitats gratutes, cas de les diferents taules rodones organitzades i centrades tant en el cinema romans el dimarts 17 o sobre la creaci musical el dimecres 18, al portal http://alternativa.cccb.org/

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 2932

Joan Millaret Valls

16 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Mol t i molt interessant!!! Em passo per el CCCB
Andrs17-11-2009

Patino s un excellent cineasta
Cesc17-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small