cinema catal� . caT
Notícies anteriors
JUANMA BAJO ULLOA PREPARA UN ASSASSINAT A MANRESA

Des que es va instaurar la sessi golfa del Fecinema, amb la projecci duna pellcula sorpresa carregada de sang i fetge, cada any sha dut a terme una performance amb lassassinat fictici del periodista i bon amic del Festival, Antonio Busquets. Tant la implicaci del pblic com el ress daquesta acci ha anat creixent i ja sha fet popular entre la resta de festivals i els mateixos convidats fins a convertir-se en tradici, i alguns actors i directors de renom han mostrat la seva voluntat de participar-hi creant el petit gui i participant en lassassinat que cada any vol trobar formes originals i novedoses per dur a terme el crim.

Aquest any ser el director basc Juanma Bajo Ulloa, que ser a Manresa per parlar dels seus projectes i participar en la gala de clausura de diumenge, qui protagonitzar en complicitat amb el pblic aquest show a la sessi golfa prevista per al dissabte 21 de novembre, a dos quarts duna de la matinada, amb la projecci duna pellcula que continuar en el ms absolut secret fins aquell dia. Desprs de la pellcula, la nit ms llarga del Festival continuar a El Vermell, al carrer de les Piques de Manresa, amb un concert i un fi de festa protagonitzat per Anorak+Anorak Djs.

D'altra banda, cal remarcar que tres pellcules de les seccions de Fantstic i Pantalla dActualitat han rebut nous premis internacionals, el que confirma la qualitat de la programaci del XI Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa. Sn films que encara no han tingut la seva estrena comercial, per que ja han recollit alguns premis internacionals que les qualifiquen com a producte cinematogrfic dalta qualitat. Aquesta setmana La mujer sin piano de Javier Rebollo, que va ser guardonada amb la Concha de plata al Festival de San Sebastin, i Fish Tank dAndrea Arnold, que ha commocionat la societat anglesa, han rebut el Premi del American Film Institute de Los Angeles; els dos ttols seran estrenats a la secci de Pantalla dActualitat. Un altre premi important s lobtingut per Lesbian Vampire Killers, pellcula de la secci de cinema fantstic, que ha merescut el Premi del Pblic de la Setmana Internacional de Cinema de Terror de Donostia.

Aquestes tres pellcules es sumen a les tamb guardonades Das Weisse band de Michael Haneke, Palma dOr de Cannes 2009 i segurament millor pellcula europea de lany; i City of life and death de Lu Chuan, Concha de Oro en el darrer Festival de Sant Sebasti. Daquesta manera, Manresa presenta entre els ttols de la seva programaci un cartell de reconeixements internacionals en pellcules encara indites a les sales comercials, que supera totes les previsions.

Ms informaci i programaci a: http://www.cinemanresa.com/

Notcies - Cinema Catal . NET
El director basc Juanma Bajo Ulloa

lectures: 1432

Redacci

16 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Encara recordo com em va agradar \
Pep16-11-2009

volia dir que em va agradar molt La madre muerta, molt bona peli, llstima que desprs no hagi fet res ms remarcable
Pep16-11-2009

Tamb a la programaci i premiada a Cannes, la peli francesa que anira als propers Oscars Un Prophte s excel.lent!!!
Andrs16-11-2009

Menuda programacin!!! aunque ZOMBIELAND y PARANORMAL ACTIVITY tienen ms bien poco de cine negro...
Pascal17-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small