cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MANRESA EXPLORA LAPOCALPTICA VISI DE THE ROAD I PARTICIPA DE LA FESTA DE ZOMBIELAND

Cinemacatala.net no sha volgut perdre la cita del Festival de Cinema Negre de Manresa, encara que el primer contacte ans directament vinculat a la seva secci de cinema fantstic. En aquest sentit, ahir divendres vrem tenir el privilegi de gaudir dun interessant programa doble amb les projeccions de The Road i Zombieland. La primera suposa ladaptaci cinematogrfica de la novella del prestigis Cormac McCarthy autor molt revaloritzat a partir de loscaritzat film No es pas para viejos, una altra adaptaci duna novella seva -. En aquesta angoixant i desesperant pellcula dirigida per John Hillcoat sens ofereix una visi de la terra portada a les seves darreres conseqncies, en un mn on noms hi queden uns quants humans amb els dies comptats, que intenten aguantar com poden, mantenint lorgull i la seva prpia condici, i altres menys solidaris i convenuts que lnica opci per continuar endavant, malgrat lincertesa del futur ms imminent, s practicar el canibalisme. Hillcoat construeix un film especialment pessimista, a travs del qual assistim a la mort de la naturalesa i dels valors humans duna forma freda i evitant certs efectismes. The Road sallunya de limaginari catastrfic de Roland Emmerich i daltres ambicioses produccions obstinades a mostrar lespectacularitat de la tragdia. Aquest s un film precs, centrat majoritriament en la intimitat dun pare i el seu fill que realitzen un llarg viatge cap al sud seguint una llarga i utpica carretera. Ben interpretada per Viggo Mortensen cada vegada millor actor i un sorprent Kodi Smit-McPhee, el film es sustenta molt especialment grcies a la fotografia de lespanyol Javier Aguirresarobe i a la msica de Nick Cave, dos aspectes fonamentals pel bon desenvolupament daquesta notable i potica pellcula.

Daltra banda, i amb un bon ull de programaci, desprs de la forta depressi i tristesa que provoca The Road, sagraeix la projecci de Zombieland, divertdisma comdia negra ambientada en un altre mn apocalptic, per en aquest cas a conseqncia de la invasi zombie que ha aconseguit acabar amb la gran majoria dels humans. Els protagonistes sn quatre anti herois, encapalats per un noi ordenat i decidit a complir unes regles cabdals per sobreviure als morts vivents, un cowboy molt particular amb obsessions molt singulars, i dues joves i valentes germanes de forta personalitat. Un quartet antolgic per un film que sap riures i contagiar lespectador amb acudits molt aconseguits i amb una concepci visual que ens permet participar duna festa en tota regla. Dirigida pel novell Ruben Fleischer, i protagonitzada entre altres per lirreverent Woody Harrelson, Zombieland inclou un delirant cameo de Bill Murray i molta, molta conya ben portada.

Avui dissabte, el Fecinema ens ofereix un programa molt interessant, amb la recuperaci de clssics del cinema negre com Forajidos o La casa nmero 322 - i novetats molt esperades com Paranormal activity, Les dues vides dAndrs Rabadn, la premiada Un prophte o el Bad liuetenant visi Herzog. Continuarem informant...

Notcies - Cinema Catal . NET
Una escena de The Road


lectures: 1614

Albert Galera

21 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

haurem d'esperar fins el gener per veure THE ROAD: uf!
Carla22-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small