cinema catal� . caT
Notícies anteriors
AURUM EDITA BONA PART DE L'UNIVERS STUDIO GHIBLI

Lanimaci japonesa sempre ha estat una desconeguda per el gran pblic-.., noms lxit televisiu de series com Heidi , o les mes recents Bola de Drac Z, Shin Chan... , passant per oscars a pellcules com El viaje de Chihiro (Ghibli) o lxit creixent de les successives edicions del Sal del Manga (a La Farga de LHospitalet, en el nostre cas) ha perms descobrir nous i sorprenents mons dins aquest univers anomenat manga (comics) / anime (films danimaci).

s per aix que quan linters duna distribudora com Aurum pot cristallitzar en l'edici de gaireb el catleg sencer del STUDIO GHIBLI (Hayao Miyazaki potser el cineasta japons ms important dels ltims quinze anys - i IsaoTakahata), en DVD en versi original i/o doblada al castell, es motiu de satisfacci i una inesperada alegria que segurament caldria aprofitar...

Studio Ghibli Jap 1984 - s una de las poques productores de dibuixos animats capaces de competir amb Walt Disney amb ttols tan indispensables com El castillo ambulante o Ponyo en el acantilado(de fet, al Jap, les seves pellcules han batut una i una altre vegada a les de la major nord-americana en nombre despectadors).

Sempre sha dit, que des de un punt de vista tcnic, la qualitat de las pellcules del Studio Ghibli era del millor que es podia trobar en la animaci comercial, si parlvem de la relaci qualitat - preu... per aquesta era i s, el menor dels seus mrits. La meticulositat de les seves propostes; el gust pel detall; la seva perspectiva, individualista i alhora universal; la gran diversitat dels temes i escenaris o uns guions tremendament originals i potics (i molt japonesos alhora....). Histries de sempre per atemporals, aventures plenes de mgia i tendresa, protagonitzades per nens o adolescents que volen o aprenen a volar (moltes vegades literalment) en busca de la seva prpia identitat , en el prim cam entre la realitat i la fantasia.

Joies com El castillo en el cielo (1986), Mi vecino Totoro (1988) o Susurros del corazn(1995), per citar-ne algunes de les meves preferides, i que mai no havien estat editades aqu, i gaireb sempre acompanyades - no seria just oblidar-ho - per la suggerent i delicada msica de Joe Hisaishi.

No resulta estrany doncs, trobar, que gent de l'ofici com Steven Spielberg o els mags de la Pixar figurin entre els seus ms incondicionals seguidors.... i vosaltres, a qu esteu esperant?

Notcies - Cinema Catal . NET
Un instant de Mi vecino Totoro


lectures: 1398

Pere-Jordi Munar i Saura

27 de novembre de 2009


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Per f! s una noticia excellent!
Gerard27-11-2009

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small